Ízletes csirkecomb mogyoróval

Ízletes csirkecomb mogyoróval

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 kg alsó csirkecomb
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűbors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 szál újhagyma
  • erős paprika
  • 10 dkg amerikai mogyoró
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1/2 dl olaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál szójaszósz
  • 1 sárgarépa
  • 15 dkg színes paprika
  • 5 dkg zeller
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér

A körethez:

  • 50 dkg rizs

Elkészítés:

Előkészítés:

Mossuk meg a húst, szárítsuk le és sózzuk be! Tisztítsuk meg a fokhagymát, ezután zúzzuk össze! A zöldségeket megtisztítjuk, vékony metéltre vágjuk.

Elkészítés:

Forrósítsunk olajat egy mélyebb lábasban! Süssük elő benne a húsdarabokat, majd tegyük félre a csirkét!

A visszamaradt olajba tesszük a fokhagymát, majd 2 deci vizet és a szójaszószt.

Rakjuk hozzá az összes fűszert, és helyezzük vissza a combokat a lábasba!

Szórjuk meg mogyoróval, ezután pároljuk lefedve 25 percig!

Pirítsuk meg a felvágott zöldségeket 2 evőkanál olajon, és ezt is tegyük a lábasba! 4 percig főzzük még fedő nélkül, de csak addig, míg a zöldségek még ropogósak maradnak. Ha túl híg lett, adjunk hozzá egy kis keményítőt!

Főtt rizzsel tálaljuk.

Neked ajánljuk