Ínyenc húsgombóc-saslik kukoricasalátával

Ínyenc húsgombóc-saslik kukoricasalátával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 65 dkg darált borjúhús
  • 1 fej fehér édeshagyma
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 1 kk. szárított, őrölt chilipaprika
  • durvára tört bors
  • 1/2 dl olaj

A kukoricasalátához:

  • 60 dkg konzerv kukorica
  • 1 fej fehér édeshagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 3 ek. kukoricaolaj
  • 1/2 dl tequila

Elkészítés:

A megpucolt édeshagymát és a zöldfűszereket felaprítom, a kukoricakonzervet, pedig lecsepegtetem. A darált húst ízesítem a hagymával, zöldfűszerekkel, szárított chilipaprikával, sóval, borssal és átdolgozom az egészet. Vizes kézzel golyókat formázok ebből és a nyársakra húzom.

A salátának dinsztelem, 10-15 másodpercig a felaprított édeshagymát, rajta a kockázott kalifornikai paprikát, végül kukoricát rászórva pirítom 3-4 percet. Ízesítem sóval és borssal, azután a tűzről levéve, hagyom hűlni, tequilával leöntve.

Közben a gombócokat olajjal locsolva sütöm ki, grillen, nagyjából 15-20 perc alatt. Végül a kukoricasalátával tálalom.

Neked ajánljuk