Illatos kacsasült narancsos almacsatnival

Illatos kacsasült narancsos almacsatnival

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A narancsos almacsatnihoz:

  • 2-3 dkg vaj
  • 2 pici sárga chili feldarabolva
  • 1 cm-es darabka reszelt friss gyömbér
  • őrölt kurkuma
  • őrölt fahéj
  • 2 szem szegfűszeg
  • 4 db illatos alma
  • 1 db narancs
  • őrölt szerecsendió
  • kevés barna cukor

A kacsához:

  • 2 db kacsamell
  • 2 db kacsacomb
  • 1 db alma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 narancs héja és leve
  • 0,5 dl vörösbor
  • őrölt fahéj
  • szegfűbors
  • majoránna

Elkészítés:

Az alma-narancs csatnihoz a fűszereket előkészítem, egy edényben a vajat megolvasztom és belekeverem az összeset a cukorral. Pár percig kevergetem, majd hozzáadom a megpucolt, apró kockákra vágott almákat, a narancskockákat és 1-2 darabot a megmosott narancs héjából is. Kevéske vizet öntök alá, és kis lángon, kevergetve puhára főzöm a gyümölcsöket.

A kacsamelleket és combokat megmosom, majd a bőrüket éles késsel bevagdosom. Sózom, őrölt fahéjjal, majoránnával fűszerezem. Egy megfelelő méretű tepsibe teszem, meghintem szegfűborssal, megszórom a feldarabolt hagymával, fokhagymával és almával. Ráfacsarom a narancs levét, és a héját is hozzáadom nagyobb darabokban. Kevés vörösbort aláöntve, alufóliával lefedve 200 C fokos sütőbe tolom, és 1,5 óráig rá sem nézek.

Neked ajánljuk