Illatos áfonyás kalács

Illatos áfonyás kalács

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 5 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg aszalt vörösáfonya
  • 5 dkg mandula díszítésként
  • 1 tojássárga a kenéshez

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy csipet cukrot, majd 2 evőkanál lisztet. Alaposan összekeverjük, és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.

Egy nagy tálban összekeverjük a maradék lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, a citromok reszelt héját, az olvasztott vajat, a tojássárgákat, valamint a felaprított aszalt gyümölcsöt, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. 25 percig hagyjuk kelni. Amikor megkelt a tészta, kenyérformába öntjük, tetejét lekenjük, megszórjuk szeletelt mandulával, és 160 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.

Neked ajánljuk