Huszárfánk

Huszárfánk

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 100 g cukor
  • 200 g vaj
  • 2 db tojássárgája
  • csipetnyi só
  • 100 g darált mogyoró
  • 300 g liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

a dekorációhoz:

  • 100 g porcukor
  • 150 g lekvár tetszés szerint

Elkészítés:

Elmorzsoljuk a vajat, a liszttel, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, sót, cukrot, tojások sárgáját, és a darált mogyorót. Tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk és 2 órát a hűtőben pihentetjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Pihentetés után nagy diónyi golyókat formálunk belőle, amit kicsit ellapítunk, a közepébe az ujjunkkal mélyedést formálunk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és az előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük.

Ha megsült kihűtjük, majd meghintjük porcukorral és a mélyedést megtöltjük a felmelegített kikevert lekvárral. A lekvárt 1-2 napig száradni hagyjuk, és utána már jól zárható dobozba tehetjük. (Természetesen, aki nem akarja eltenni későbbre, nem kell megvárja a lekvár száradását.)

Neked ajánljuk