Húsvéti zsúrtorta

Húsvéti zsúrtorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 kanál kakaó
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojássárga
  • tej (amennyit felvesz)
  • *

a krémhez:

  • 2 csomag Dr. Oetker csokoládé puding
  • 4 dl víz
  • 15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • kis rum vagy rumaroma
  • *

a tetejére:

  • 1 tábla ét tortabevonó
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összeállítjuk, annyi tejet adva hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk, és kicsit pihenni hagyjuk.

A pudingot a vízben megfőzzük, hűlni hagyjuk. Még melegen beletördelhetünk pár kocka étcsokit.

A tésztát 4 felé osztjuk, és zsírozott, közepes tepsi hátán egyenként megsütjük (laponként kb.10-12 perc).

A krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral, folyamatosan hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd a kihűlt pudinggal simára keverjük.

A krémmel megtöltjük a lapokat, a tetejére az 1 kanál olajjal felmelegített csokimázat öntjük. Tetszés szerint díszíthetjük. (Ebből a mennyiségből most két kisebb tortát készítettem. A betöltés után kettévágtam a lapokat.)

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek