Húsvéti répatorta

Húsvéti répatorta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 1 citrom
  • 16 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • csipet só
  • csipet őrölt szegfűszeg
  • 12,5 dkg (fél doboz) mascarpone vagy más krémsajt
  • 1 dl habtejszín
  • porcukor, ízlés szerint

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a répát és a citromhéjat. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szegfűszeggel, majd hozzáadjuk a répás masszához. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd óvatosan belekeverjük a masszába.

Egy kivajazott és lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt, 24 cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe téve tűpróbáig sütjük.

A krémsajtot kikeverjük a felvert tejszínnel, ha nem elég édes, adhatunk hozzá cukrot. Rákenjük a torta tetejére, díszíthetjük tojáscukorkával, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Neked ajánljuk