Húsvéti kalács

Húsvéti kalács

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 kalácshoz:

  • 34 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 0,8 dl olaj
  • 1 kk. só

Elkészítés:

A kalács alapanyagait összedolgozom és alaposan átdagasztom, majd 1 órán át kelesztem, langyosabb helyen.

Miután megkelt, kaláccsá fonom és további fél órát kelesztem.

Formába téve a tésztát hideg sütőbe rakom és elkezdem sütni.

Mikor kezd színe lenni, akkor langyos tejjel lekenem a külsejét és így sütöm készre.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk