Húspogácsa tzazikivel

Húspogácsa tzazikivel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 2 tojás
  • bors
  • kömény
  • pirospaprika
  • pici fokhagyma
  • 2 teáskanál útifűmaghéj
  • *

a tatzikihez:

  • 1 kígyó uborka
  • bors
  • 4 dl natúr joghurt
  • kevés fokhagyma

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Az uborkát meghámozzuk, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk. A joghurtot sóval, borssal és kevés összezúzott fokhagymával ízesítjük, majd összekeverjük a sótól kinyomkodott uborkával és állni hagyjuk.

A darált húshoz adjuk a tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, köménnyel és pirospaprikával ízesítjük. A húsmasszából sütőpapírral bélelt tepsibe kisebb lapos korongokat formázunk belőle, majd az előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük – közben egyszer megfordítjuk.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk