Húsos krumpligombóc

Húsos krumpligombóc

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 1 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 50 dkg sertéspörkölt
  • 4 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A burgonyát megfőzöm, áttöröm. Hozzáadom az olajat, a lisztet, a tojást és a sót. Jól összegyúrom, majd fél centi vastagra kinyújtom. Az így előkészített tésztából 8-szor 8 centis négyzeteket vágok.

A pörköltből kivesszem a húst és ledarálom. Ebből a masszábó, minden négyzetbe teszek fél kanállal, és gombócokat formálok belőle.

Sós vízben kifőzöm.

A pörköltszaftból tejföllel és liszttel, 2 dl vízzel paprikás szaftot készítek, és ezzel öntöm le a gombócokat.

Hasonló receptek