Húsos krumpligombóc

Elkészítési idő
75 perc alatt elkészülő ételek
Elkészítés nehézsége
Közepesen bonyolult ételek
Árkategória
Közepesen költséges ételek
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 25 dkg liszt
- 1 evőkanál búzadara
- 2 evőkanál olaj
- 1 tojás
- só
- 50 dkg sertéspörkölt
- 4 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A burgonyát megfőzöm, áttöröm. Hozzáadom az olajat, a lisztet, a tojást és a sót. Jól összegyúrom, majd fél centi vastagra kinyújtom. Az így előkészített tésztából 8-szor 8 centis négyzeteket vágok.
A pörköltből kivesszem a húst és ledarálom. Ebből a masszábó, minden négyzetbe teszek fél kanállal, és gombócokat formálok belőle.
Sós vízben kifőzöm.
A pörköltszaftból tejföllel és liszttel, 2 dl vízzel paprikás szaftot készítek, és ezzel öntöm le a gombócokat.
Hasonló receptek
-
Baconos krumplisaláta zöldborsós karajjal
-
Sajtbundában sült pulykamell krumplisalátával
-
Sült paprikakrémes csirkés tészta
-
Csirkeszárnyas egytál
-
Sonkás-tojásos tészta
-
Sonkával-tojással göngyölt csirkemell
-
1 tésztából 5 féle, Húsvétra (gluténmentesen)
-
Spárgás-sárgarépás csirkemellragu
-
Konfitált sertéstarja tavaszi zöldségekkel burgonyakosárban
-
Pulykapogácsa tormás majonézzel, tormás törtkrumplival