Húsos-gombás göngyölt lilakáposzta

Húsos-gombás göngyölt lilakáposzta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 nagy levél lilakáposzta
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 2 zsemle
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg csiperkegomba
  • 3 evőkanál olaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál friss rozmaring
  • 1 evőkanál olaj a sütéshez
  • 15 dkg edami sajt

Elkészítés:

A káposztaleveleket sós, forró vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetjük, kihűtjük. A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk, kézzel kinyomkodjuk. A megmosott gombát kicsi cikkekre vágjuk, a forró olajon megpirítjuk.

A töltelékhez a darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zsemléket, az aprított vöröshagymát és fokhagymát, a pirított gombát, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, rozmaringgal ízesítjük, és jól összedolgozzuk.

A tölteléket 8 részre osztjuk, káposzta levélre rakjuk, felcsavarjuk.

Végül olajozott tepsibe tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Neked ajánljuk