Húsgombócos savanyú káposzta

Húsgombócos savanyú káposzta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg vecsési savanyú káposzta
  • 50 dkg füstölt oldalas
  • 15 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 12 szem egész feketebors
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 fűszerpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • aprított kapor
  • borsikafű
  • 1 ek. liszt
  • 6 dkg zsír
  • 3 babérlevél
  • 1 tk. őrölt kömény
  • tejföl

A húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg kerek szemű rizs
  • a dinsztelt hagyma fele
  • 3 gerezd aprított fokhagyma
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • őrölt pirospaprika
  • morzsolt majoranna

Elkészítés:

A káposztát alaposan átmosom, kinyomkodom.

Az oldalast a csontok mentén darabolom, kb. 1 órát előfőzöm. A fokhagymát, hagymát finomra aprítom, a paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágom. A rizst puhára főzöm.

A vöröshagymát megdinsztelem, felét félreteszem a gombócokhoz. Szórok rá pirospaprikát, ráteszem a káposztát, és felengedem vízzel. Sóval, borssal, borsikafűvel, babérral ízesítem, beleteszem az előfőzött oldalast, a fűszerpaprikát, fél órán keresztül főzöm, majd hozzáteszem a paradicsomot és a zöldpaprikát.

A darált húst összekeverem a többi hozzávalóval, a kis gombócokat vizes kézzel a forrásban lévő káposzta tetejére teszem, és még fél órát főzöm.

Közben rántást készítek a zsiradékból és lisztből, vízzel kikeverem, és berántom vele a káposztát. Ekkor keverem bele a kaprot is, és pár percig főzöm.

Tejföllel és kenyérrel tálalom.

Hasonló receptek