Hortobágyi töltött burgonya pörkölttel

Hortobágyi töltött burgonya pörkölttel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db burgonya
  • maradék pörkölt
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:

A burgonyát gondosan átmosom, sózott vízben, héjastól megfőzöm. Ezután hámozom őket, kettévágom, majd kikaparom a belsejüket.

A pörköltet melegítem, majd átszűröm. A kikapart burgonyát és a húst együtt darálom. Tetszés szerint ízesítem, majd visszatöltöm a burgonyákba. Edénybe helyezem őket, meglocsolom tejföllel, majd nagyjából húsz percig sütöm.

A pörköltszaftot forralom, adhatok hozzá kis vizet, majd lisztes-tejfölös rántással berántom.

Paprikás mártást készítek, majd tálalom.

Neked ajánljuk