Hólabda

Hólabda

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

kb. 30 darabhoz:

a tésztához:

  • 8 tojás
  • 40 dkg porcukor
  • 8 evőkanál forró víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • *

a krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 l tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, kb. 10 perc.

A krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk, és belecsorgatjuk a kikevert pudingport. Kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a pudinggal.

A tésztát két lapba vágjuk, és kb. 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk ki belőle. Ügyeljünk arra, hogy minél kevesebb „hulladék” maradjon).

Kettő-kettő korongot a krémmel összeragasztunk, majd az oldalát is bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

A tetejükre megolvasztjuk a csokoládét, és a süteményekre locsoljuk.

Tipp:

A leeső tésztadarabokat keverjük össze a megmaradt krémmel, kókuszreszelékkel, locsoljunk rá kevés maradék csokoládét, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap kanállal szaggassuk tányérokba, nyomjunk rá tejszínhabot, és máris kész a szuper desszert. Kicsit hasonlít a somlóira!

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk