Hólabda, kozák sapka gluténmentesen

Hólabda, kozák sapka gluténmentesen

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

a kakaós piskótához:

  • 9 db tojás
  • 180 g kristálycukor
  • 160 g rizsliszt
  • 40 g cukrozatlan kakaópor

a krémhez:

  • 2 csomag tejszínízű puding
  • 14 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 l tej
  • 100 g kókuszreszelék + kókuszreszelék a forgatáshoz + a tetejére
  • 100 g étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
  • (a tepsi 35x24 cm-es)

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral nagyon habosra keverjük, majd beleszitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet és összeforgatjuk.

A tepsi aljára sütőpapírt teszünk és belesimítjuk a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Miután megsült, kivesszük a tepsiből és lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd rácson hagyjuk kihűlni.

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet: a pudingot a zacskón lévő recept szerint megfőzzük és még forrón belekeverjük a kókuszt is. Ezután teljesen kihűtjük.

A kihűlt piskótát vízszintesen kettévágjuk és 6 cm-es kiszúróval köröket szaggatunk belőle. (A maradék piskótából készíthetünk keksztekercset vagy kókuszgolyót.) 14-14 darab alsó és felső korongunk lesz.

Egy alsó körre 1 evőkanál krémet kenünk, ráteszünk egy felső piskótát, majd körben is bevonjuk krémmel. Utána meghempergetjük a krémes részt a kókuszban. Végül a tetejét bevonjuk olvasztott csokival.

A receptet Mayer Andrea küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk