Hókocka glutén- és tejmentesen

Hókocka glutén- és tejmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 8 db M-es méretű tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál gluténmentes lisztkeverék
  • késhegynyi szódabikarbóna K

a krémhez:

  • 5 dl mandulatej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg Vénusz margarin
  • cukor (ízlés szerint)
  • rumaroma

valamint:

  • kókuszreszelék
  • olvasztott csokibevonó

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon 8-tojásos piskótát sütünk, amit ha kihűlt, felkockázunk és kettévágunk.

Közben 2 csomag vaníliás pudingport a mandulatejben megfőzünk, majd miután kihűlt, hozzákeverjük a margarint, a vaníliás cukrot, ízlés szerint édesítjük cukorral és egy pici rum aromával.

A kettévágott tésztakockákat a krémmel „összeragasztjuk, majd a töltött kockákat körbekenjük a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejüket olvasztott csokival megkenjük.

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk