Héjában sült töltött édesburgonya

Héjában sült töltött édesburgonya

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 4 db édesburgonya
  • 350 ml meleg víz
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál olívaolaj

a töltelékhez:

  • 2 szelet apróra vágott sült házi szalonna
  • 150 g morzsolt csemegekukorica olívabogyóval és piros paprika kockával
  • Brie sajt (ízlés szerint)

Elkészítés:

A sütőt 230 fokra előmelegítjük. Az édesburgonyát megmossuk, majd mindegyik oldalába háromszor belenyomjuk a villát. A meleg vízben feloldjuk a sót, majd 15 percre beletesszük az édesburgonyákat. (A víznek el kell lepnie az édesburgonyák tetejét.)

Ezt követően a sütőrácsra helyezzük az édesburgonyákat és elkezdjük sütni. Kb. 50 perc után kivesszük, és lekenjük mindegyik tetejét olívaolajjal, majd visszatesszük 10 percre a sütőbe.

Miután kivesszük a sütőből azonnal hosszában felvágjuk. A nyílásba töltjük a tölteléket, majd meghintjük a Brie sajttal.

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk