Házi vajas kifli sóval, köménymaggal

Házi vajas kifli sóval, köménymaggal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej

a tetejére:

  • köménymag

Elkészítés:

A liszthez keverjük a sót és a cukrot, belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat és az élesztőt, majd hozzáöntjük a langyos tejet. Rugalmas tésztává dagasztjuk, kelesztés nélkül kör alakúra nyújtjuk, nyolc cikkre vágjuk, és a szélesebb végétől kezdve feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tejjel, megszórjuk sóval és köménymaggal.

A 200 fokra előmelegített sütő aljába egy kisebb edénybe vizet teszünk, hogy pára képződjön, így sütjük meg a kiflit.

A receptet Kósa Istvánné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk