Házi tönkölykenyér

Házi tönkölykenyér

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 2 marék durum liszt
  • 3 ek. olaj
  • 1 ek. szezámmag
  • 1 kk. ételízesítő
  • 1 dkg szárított élesztő
  • 1 kk. só
  • cukor
  • 6 dl langyos víz

Elkészítés:

A kenyér alapanyagait alaposan összedolgozom és tésztát dagasztok belőle. Melegebb helyen hagyom kelni, nagyjából 2 órát, hogy a duplájára nőjjön. Ha ez kész, akkor lisztezett felületen tovább dagasztom a masszát és ha még ragad, akkor további tönkölybúza lisztet adok hozzá. Utána kenyér alakúra formázom a tésztát és sütőpapírral borított tepsibe teszem át. Tetejét késsel beirdalom és vízzel megkenem. 180 fokos sütőben, 40 perc alatt készen is van, majd hagyom a rácson hűlni.

Neked ajánljuk