Házi krémese

Házi krémese

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 doboz vajas tészta (1 doboz kb. 45-50 dkg)

A vaníliakrémhez:

  • 8 tojássárga
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg tej
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tojáshabhoz:

  • 8 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor

A szóráshoz:

  • porcukor
  • 1 vaníliás cukor

Elkészítés:

Mindkét doboz vajas tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk akkorára, hogy épp befedje a tepsit. Megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, gázsütőben 2-es fokozaton kb. 15 perc alatt rózsaszínűre sütjük.

Ezalatt elkészítjük a vaníliakrémet: A tojássárgákát elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a liszttel. Lassan habverővel hozzákeverjük az 5 dl tejet. Egy lábasba öntjük az egészet sűrű krémmé főzzük.

A tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk. Ha a hab már kemény, kanalanként elkezdjük hozzáadni a 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot. Közben folyamatosan verjük a habot, nehogy összeessen. Ha már kemény a felvert tojáshab, kanalanként óvatosan hozzáadagoljuk a vaníliakrémhez, majd a kész habos krémet finoman az alsó tésztalapra kenjük.

A felső lapot négyzetekre vágjuk. Ezek után a kivágott négyzeteket a krém tetején szépen elrendezzük, és végül megszórjuk vaníliás cukorral összekevert porcukorral.

Neked ajánljuk