Házi készítésű vajkrém

Házi készítésű vajkrém

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 nagy doboz 3,6 % zsírtartalmú natúr joghurt
  • 2 dl 30 % zsírtartalmú tejszín
  • 1 mokkáskanál só

Elkészítés:

A joghurtot és a tejszínt egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a sót. Ezután egy sűrű szövésű konyharuhába borítjuk, és erősen „batyuba” kötjük. A batyu kötésénél átszúrjuk egy hosszú nyelű fakanállal, és a batyut egy magasfalú edénybe lógatjuk, hogy bele tudjon csöpögni az író. Hűtőben hagyjuk így legalább 12-15 órát csepegni.

Ezután a konyharuhából kiborítjuk, és jöhet a fűszerezés. Én metélőhagymával fűszereztem, de lehet akár pirospaprikával, köménnyel, fokhagymával, borssal, petrezselyemmel, stb.

Az írót felhasználhatjuk levesbe, főzelékbe, de akár meg is ihatjuk. Ebből a mennyiségből kb. 400 g vajkrém lesz.

Neked ajánljuk