Házi hamburger

Házi hamburger

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A zsemlékhez:

  • 60 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl olaj
  • 2 dkg élesztő
  • cukor

A húspogácsákhoz:

  • 50 dkg marhahús
  • 1 tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • őrölt kömény
  • mustár
  • zsemlemorzsa

Az összeállításhoz:

  • salátalevél
  • sajt
  • lilahagyma
  • mustár
  • ketchup

Elkészítés:

A zsemlékhez hagyományos módon kelt tésztát készítek, majd letakarva meleg helyen a duplájára kelesztem. A megkelt tésztát 8 részre osztom, kis zsemléket formázok, és így is hagyom kelni 10 percet. Megkenem tojással, megszórom szezámmaggal, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm viszonylag magas hőfokon.

A húst a tojással és a fűszerekkel összegyúrom, ha túl nyálkás, akkor egy kis zsemlemorzsát is teszek bele, 15 percre a hűtőbe teszem, hogy összeérjen kicsit.

Kis golyókat formázok, majd kilapogatom őket, és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütöm.

Tálaláskor a félbevágott zsemlékbe ízlés szerint salátát, sajtot hagymát és ízesítőket teszek a húspogácsákkal.

Neked ajánljuk