Hayományos finomfőzelék

Hayományos finomfőzelék

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • kb. 40 dkg zöldborsó
  • kb. 40 dkg sárgarépa
  • kb. 40 dkg karalábé
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • virsli
  • 5 dkg liszt
  • 3,5 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek. olaj
  • őrölt bors
  • cukor

Elkészítés:

A megpucolt, megmosott, aprított zöldségeket felrakjuk főni annyi vízben, hogy ellepje. Sózzuk és ropogósra főzzük.

Eközben vajon és olajon pirítjuk kicsit a lisztet, utána hagymát dinsztelünk rajta, majd félretéve tejjel keverjük és beleöntjük a főzelékbe. Míg újból felforr kevergetjük, és ízesítjük sóval, borssal, cukorral. Kis ideig főzzük a rántással, végül petrezselmyet szórunk bele.

Például olajon kisütött virslivel tálalható.

Neked ajánljuk