Hasselback csirke

Hasselback csirke

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell (60 dkg)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 nagy marék (10 dkg) spenót
  • 15 dkg ricotta (vagy natúr krémsajt)
  • 15 dkg ementáli sajt
  • *

a körethez:

  • párolt rizs

Elkészítés:

A húst kettévágjuk, megmossuk, szárazra töröljük, és 2 centinként beirdaljuk, azaz bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Alaposan sózzuk, borsozzuk.

A fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a fokhagymát. Rádobjuk a spenótot, pár percig pirítjuk, amíg összeesik. Ekkor belekeverjük a ricottát, félrehúzzuk.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

A hús réseibe belenyomkodjuk a masszát, a tetejére reszeljük az ementáli sajtot, és az előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Párolt rizzsel körítjük.

Hassleback Az eredeti receptben burgonyát irdaltak be sűrűn, és megsütötték. Hasselbacken egy svéd szálloda neve, ahol először készítették ezt az ételt. Azóta a beirdalt zöldségek, húsok gyakran kapják ezt a jelzőt.

Fotó: RAS / Recepttár

Hasonló receptek