Hartyáni krémes

Hartyáni krémes

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 350 g liszt
  • 100 g kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 80 g vaj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaó
  • *

2 tojás krémhez:

  • 1 l tej
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 160 g vaj
  • 200 g porcukor
  • 21 db babapiskóta
  • 250 ml kávé
  • 2 evőkanál rum

Elkészítés:

A krémhez a pudingot és a cukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, utána sűrű krémmé főzzük a maradék tejjel együtt. Ezután a krémet kihűtjük.

A porcukorral habosra keverjük a vajat és összedolgozzuk a már kihűlt krémmel.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A vajat, a mézet, a cukrot, a kakaót és a tojásokat vízgőz fölött összemelegítjük, (amikor a cukor elolvadt, akkor lesz jó). Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, amivel először elkeverjük, majd puha tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és téglalap formájúra, kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsin kb. 10 perc alatt kisütjük őket.

Az egyik lapot megkenjük a krém felével, erre rakjuk a kávéba mártott babapiskótákat rakjuk keresztben vagy hosszában, rásimítjuk a maradék krémet, végül befedjük a másik piskótalappal.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap porcukorral megszórva, felszeletelve tálaljuk.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk