Halfilé olaszosan

Halfilé olaszosan

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet tőkehalfilé
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 1 marék kimagozott olajbogyó
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 4 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:

A halat megmossuk, sózzuk, borsozzuk.

A paradicsomokat az olajbogyókkal félbevágjuk. A lilahagymát és a fokhagymát apró darabokra vágjuk.

A halszeleteket közepes lángon átsütjük.

Beletesszük a hagymákat és a kakukkfüvet, és rövid ideig pároljuk. Ezután beledobjuk a paradicsomot és az olajbogyót is. Sóval és borssal ízesítjük, 2-3 perc múlva meglocsoljuk a citromlével és a balzsamecettel.

Neked ajánljuk