Halacska torta

Halacska torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

a krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg margarin

a külső krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 4 evőkanál porcukor
  • kakaópor

a díszítéshez:

  • gabonapehely

Elkészítés:

A 6 tojás sárgáját 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és 6 evőkanál lisztet.

A jól eldolgozott masszát lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük.

Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre kavarunk, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Amikor kihűlt a puding beletesszük a margarint és csomómentesre kavarjuk. (A margarintól szép sima és fényes krémet kapunk.) A kisült és kihűlt tortát három részre vágjuk. Az alsó részt megkenjük a pudingos krémmel. Erre rátesszük a következő lapot, és megint megkenjük krémmel, majd befedjük az utolsó lappal. A kész tortát hagyjuk egy kicsit pihenni, ameddig elkészítjük a külső krémet.

A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral és kevés kakaóporral. A kihűlt tortát hal alakúra formázzuk és a margarinos krémmel bevonjuk a tortát. A pikkelyeket kakaós gabonapehelyből készítjük.

Hasonló receptek