Hagyományos palacsinta

Hagyományos palacsinta

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 12 palacsintához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 ek. olaj
  • csipet só
  • 4 dl tej
  • 1 dl ásvány- vagy szódavíz
  • töltelék

Elkészítés:

Keverjük össze a tojássárgát az olajjal, a sóval, a lisztel, és fokozatosan adagoljuk bele a tejet, majd hagyjuk él órát pihenni.

Kevés olajon megsütünk egy merőkanálnyi tésztát, félúton fordítunk rajta egyet. Figyeljünk arra, hogy mindkét oldal egyenletesen süljön. A második palacsintánál már nem kell olaj a serpenyőbe, elég a tésztában lévő ahhoz, hogy ne tapadjon le, és megtudjuk fordítani. Így foltatjuk míg el nem fogy a tészta.

Arányosan elosztva megkenjük a palacsintákat a töltelékkel, feltekerjük, és tálaljuk.

Tipp: Lehet a masszába egy csipet sütőport vagy szódabikarbónát tenni.

Neked ajánljuk