Habos ischler

Habos ischler

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál méz

A töltelékhez:

  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor

A bevonathoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 kávéskanál étolaj

Elkészítés:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd húsz percet hűtőben pihentetjük. Ezután fél cm vastagságúr kinyújtjuk és köröket szaggatunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk.

A tésztát addig sütjük, amíg halvány barna nem lesz (a barnaságát a méz okozza), majd a korongokat hagyjuk kihűlni. A korongok felét ezután bevonjuk az étolajjal hígított olvasztott csokoládéval és hagyjuk dermedni.

A 4 tojásfehérjét egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a porcukrot és gőz felett kemény habbá verjük.

A bevonatlan korongra tojáshabot helyezünk evőkanál vagy habzsák segítségével, majd a tetejére csokoládés korongot helyezünk.

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk