Habos emeletes szelet

Habos emeletes szelet

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz (darálva)
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1.5 dl tej (szükség szerint)

A túrókrémhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 7.5 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl habtejszín

A pudingkrémhez:

  • 3 csomag vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
  • 3.5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére:

  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

A kekszet összegyúrjuk a vajjal, porcukorral és kb. 1,5 dl tejjel. A kész tésztát egy kb. 21x31 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk.

Az áttört tehéntúrót elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrós masszához adjuk, és a kekszes alapra simítjuk. Erre kerül a vaníliás puding, melyhez a pudingport felverjük a tejjel, és vaníliás cukorral ízesítjük.

Végül az egészet habfixálóval felvert tejszínhabbal vonjuk be, ízlés szerint mintát karcolunk a hab tetejébe.

Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, és vizes késsel tetszés szerinti formára szeleteljük.

A receptet Béres Bertalanné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk