Habos almás

Habos almás

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 5 tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin
  • 12 evőkanál tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

a töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • fahéj
  • 2-3 evőkanál búzadara

a habhoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor

a tetejére:

  • diót

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, a margarinnal, a tejjel, majd belekeverjük a lisztet és egy csomag sütőport. Tepsibe simítjuk és félig megsütjük.

A töltelékhez az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd a cukorral, vaníliás cukorral , fahéjjal kicsit megdinsztelünk. Belekeverjük a búzadarát. Az így elkészült tölteléket a tepsiben lévő tésztára simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük sülni.

Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot. Amikor a sütemény majdnem kész, a habot az almára simítjuk és visszatesszük a sütőbe még egy kicsit szárítani. A tetejére szórhatunk diót is, és ezzel együtt szárítjuk.

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek