Habkönnyű pite

Habkönnyű pite

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojássárga
  • 8 dkg nádcukor
  • 3 ek. tejföl
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 75 dkg félzsíros tehéntúró
  • 20 dkg nádcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 3 tojássárga
  • 2 db reszelt alma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • 3 ek. búzadara
  • 2 ek. sárgabaracklekvár

A habhoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 5 ek. sárgabaracklekvár

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozom és tepsibe simítom, majd 180 fokon félkészre sütöm 20 perc alatt.

A töltelékhez a túrót áttörve összekeverem a többi hozzávalóval és a tésztát lekvárral lekeneve ráhalmozom, így sütve még 25 percet.

A vége felé 140 fokra csökkentem a hőfokot és légkeverésre kapcsolom.

Csipet sóval felverem a tojásfehérjét, porcukrot és lekvárt adagolok bele.

Rásimítom a sütemény tetejére és 10 percig szárítom, résre nyitott sütőajtónál.

Neked ajánljuk