Gyuvecs

Gyuvecs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej nagy főzőhagyma
  • 25 dkg paradicsom
  • 3 db lecsópaprika
  • fél piros kaliforniai paprika
  • fél padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál kakukkfű
  • kis csokor petrezselyem zöld
  • 1 dl száraz fehérbor
  • frissen őrölt bors
  • 1 kisebb chili
  • 1 bögre rizs (előfőzve)
  • 1 + 2 kanál olívaolaj

Elkészítés:

A hagymát és a paprikát felkarikázzuk, külön edényekben tároljuk. A paradicsomot apró darabokra vágjuk, a padlizsánt kisebb cikkekre daraboljuk. A fokhagymát a lehető legapróbbra aprítjuk.

Serpenyőben a következő sorrendben pirítjuk meg a hozzávalókat: elsőként kevés olívaolajon a hagymát, kicsivel később a fokhagymát, majd a paradicsomot, valamint a padlizsánt, és a kimagozott apróra vágott chilit.

Megsózzuk, a kakukkfű ágacskákról a leveleket lesodorjuk, a petrezselyem zöldet apróra vágjuk, és azt is hozzáadjuk. Felöntjük a száraz fehérborral, hozzáadjuk a paprikát is – mindkét fajtát egyszerre. (Én szeretem, ha a paprika a mások által készített lecsókhoz képest kicsit roppanósabb, de aki puhábban szereti, hamarabb is hozzáteheti.)

Az előfőzött rizst is hozzákeverjük, és még 2 kanál olívaolajjal is megöntözzük. Hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, és friss borsot őrölünk a lecsóra.

Neked ajánljuk