Gyümölcsleves édes grízgaluskával

Gyümölcsleves édes grízgaluskával

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg meggy + néhány szem a tálaláshoz
  • 25 dkg sárgabarack
  • 20 dkg ribizli + néhány fürtöcske a tálaláshoz
  • 20 dkg szeder + néhány szem a tálaláshoz
  • 1 citrom leve
  • 5 dl meggylé
  • 10 dkg porcukor

A grízgaluskához:

  • 1,25 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 rúd vanília
  • 3 evőkanál gríz
  • 1 tojás
  • menta- vagy citromfűlevél a tálaláshoz

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, a meggyet és barackot kimagozzuk, a ribizlit leszemezzük. Valamennyi gyümölcsöt tálba tesszük, és meglocsoljuk a citrom levével. Felöntjük a meggylével és 2 dl vízzel.

A léből 1 merőkanálnyit turmixkehelybe öntünk, hozzáadjuk a porcukrot, összeturmixoljuk, majd visszaöntjük a levesbe, így sűrítjük, és letakarva, legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

A galuskához a vaníliát hosszában elvágjuk, pépjét kikaparjuk. A tejet elkeverjük a cukorral, vajjal, vaníliapéppel, és felforraljuk. Beleszórjuk a grízt, újra felforraljuk, majd letakarva hagyjuk langyosra hűlni (kb. 5 perc). Ekkor belekeverjük a tojást is.

Két vizes kiskanál segítségével a masszából kb. 12 galuskát szaggatunk, forró vízben kifőzzük. Leszűrjük, kihűtjük, és a díszítéshez félretett gyümölcsökkel és a mentalevelekkel hurkapálca nyársakra húzzuk. A hideg levessel tálaljuk.

Hasonló receptek