Gyömbéres szilvaleves borral

Gyömbéres szilvaleves borral

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg szilva
  • 1 rúd fahéj
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 12-15 dkg cukor
  • 1 citrom

A fahéjhabhoz:

  • 1 evőkanál porcukor
  • 1,5 dl 30%-os tejszín
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

Elkészítés:

Mossuk meg a szilvákat, majd szedjük ki a magjukat! Rakjuk fazékba őket! Hámozzuk meg a gyömbért! Öntsük fel a szilvát annyi vízzel, hogy 4 ujjnyival ellepje! Ízesítsük meg reszelt citromhéjjal, cukorral, citromlével, gyömbérrel és fahéjdarabkákkal! Forraljuk 3 percet közepes tűzön, majd rakjuk hozzá a bort! Adjuk hozá a kis hideg vízzel elkevert keményítőt! Főzzük még 5 percet, majd húzzuk félre! Hűtőben lehűtjük.

Verjük kemény habbá a habtejszín a habfixálóval együtt! Rakjuk hozzá az őrölt fahéjat és a porcukrot! A levest a habgaluskákkal tálaljuk.

Neked ajánljuk