Grissini pálcák házilag

Grissini pálcák házilag

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál szezámpehely
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 dl langyos tej
  • 1/2 mokkáskanál rozmaring
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/4 mokkáskanál őrölt kömény

A tetejére:

  • mák
  • szezámmag
  • 1 tojásfehérje
  • napraforgómag

Elkészítés:

Elkészítés:

Tegyük a hozzávalókat kenyérsütőgépbe! Állítsuk be a programot 1,5 órás keverő-kelesztőre!

Borítsuk a kész tésztát lisztezett asztalra! Gyúrjuk át, és formázzunk belőle egy hurkát! Vágjuk fel a hurkát korongokra! Sodorjuk ki a koronkokat 1 cm vastagságúra!

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd tegyük rá a pálcákat! Kenjük le tojásfehérjével, és szórjuk meg szezámmaggal, napraforgómaggal és mákkal!

Süssük meg 13 perc alatt 230 fokra előmelegített sütőben!

Neked ajánljuk