Grillezett lazac lila burgonyával és kapros joghurtos szósszal

Grillezett lazac lila burgonyával és kapros joghurtos szósszal

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 400 g norvég lazacfilé
  • őrölt bors
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 200 g lila burgonya
  • *
  • a sütéshez:
  • olaj
  • *
  • a szószhoz:
  • 200 ml natúr joghurt
  • őrölt bors
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítés:

Először a szószt készítjük el, hogy kellőképpen lehűljön. A joghurtot egy tálba tesszük, fűszerezzük. A kaprot alaposan megmossuk, lerázzuk róla a vizet, felaprítjuk és a joghurthoz adjuk. Alaposan összekeverjük és a hűtőbe tesszük.

A burgonyákat megmossuk, felkockázzuk és bő forró olajba megsütjük.

A lazacot beirdaljuk, besózzuk, megborsozzuk, majd kevés olívaolajon mindkét oldalát 5-6 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Fontos, hogy a bőrös oldalával lefelé kezdjük, és a sütés elején egy lapáttal szorítsuk le a szeleteket, hogy a hő hatására ne ugorjon össze.

Miután elkészült a lazac, azonnal tálaljuk a szósszal, citrom szeletekkel és a sült burgonyával.

Jó tanács: A lazac gyorsan puhára sül, csak arra ügyeljünk, hogy ne hagyjuk sokáig a grillen! Továbbá figyeljünk, hogy ne tapadjon le.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek