Gombával töltött palacsinta

Gombával töltött palacsinta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a palacsintatésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej vagy szódavíz
  • őrölt bors

a töltelékhez:

  • gomba

a besamelmártáshoz:

  • 7 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 dkg só
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl

a palacsinták tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük és a palacsintákat kisütjük. A besamelhez a margarint egy kis lábasban felolvasztjuk, a liszttel zsemleszínűre pirítjuk, majd a tejjel felengedjük és felfőzzük. Amikor egy kicsit hűl,1 db tojással és a tejföllel simára keverjük.

A gombát olajon megpároljuk és a besamel 2/3 részébe keverjük. A palacsintákat megtöltjük, kivajazott tepsibe tesszük, minden palacsinta tetejét lekenjük a besamel maradékkal, reszelt sajttal megszórjuk és 15 perc alatt forró sütőben megsütjük.

Megjegyzés: nekem van a fagyasztóban gombapörkölt lefagyasztva, azt olvasztottam ki. A levét lecsepegtettem és ezt tettem a besamelmártásba. Gazdagíthatjuk a tölteléket főtt, apróra vágott sonkával vagy gépsonkával is. Nagyon finom.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk