Gombával töltött hús bundában

Gombával töltött hús bundában

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 12 szelet sertéskaraj
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 4 evőkanál konzerv csiperkegomba
  • reszelt sajt
  • őrölt bors
  • *

a panírhoz:

  • 3 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • olaj

Elkészítés:

A darált húst kevés olajon, fedő alatt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután beletesszük a felaprított gombát és készre pároljuk. A vékonyra klopfolt húst besózzuk. A felvert tojásokból egy keveset a reszelt sajttal együtt a gombához adunk, és összekeverjük. Ezzel töljük meg a húsokat, felgöngyöljük (ha szükséges fogpiszkálóval rögzítjük, hogy szét ne csússzon), majd lisztbe, tojásba, morzsába mártva bepanírozzuk. Olajban aranysárgára sütjük. Főtt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Neked ajánljuk