Gombás vaddisznópörkölt

Gombás vaddisznópörkölt

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csiperkegomba
  • babérlevél
  • fűszerpaprika
  • 1 kg vaddisznócomb
  • 1 db paprika
  • 3,5 dl vörösbor
  • 2 fej hagyma
  • 1 db paradicsom
  • bors
  • 1 dl zsír

Elkészítés:

Elkészítés:

Kockázzuk fel a húst, majd áztassuk 30 percig vízben!

Kockázzuk fel a hagymát is, és dinszteljük üvegesre olajon!

Rakjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk meg pirospaprikával, és engedjük fel vízzel! A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük, majd a pörköltalaphoz tesszük.

Forraljuk fel a pörköltalapot, és rakjuk bele a húst! Szórjuk meg sóval és borssal! Ízesítsük babérlevéllel, majd főzzük tovább!

Ha már majdnem puha a hús, tegyük hozzá a csíkokra vágott gombát! Locsolgassuk meg borral az ételt!

A hús és a gomba megpuhulásáig főzzük.

Hasonló receptek