Gombás töltött dagadó

Gombás töltött dagadó

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg kicsontozott sertésdagadó
  • 20 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 nagy szelet szikkadt kenyér
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 nagy csokor petrezselyem

Elkészítés:

A húst felszúrom, a gyakorlatlanok hentes segítségét is kérhetik.

Tej és víz keverékében megáztatom a kenyeret.

Vajon lesütöm zsírjára a kockázott szalonnát, majd megdinsztelem rajta az aprított vöröshagymát, felkockázott gombát, és fedő nélkül, gyakori kevergetés mellett 10 percig párolom, majd a tűzről levéve hűlni hagyom.

A kinyomkodott kenyeret, a tojásokkal, a finomra vágott petrezselyemmel együtt a hagymás gombához adom és sózom, borsozom.

Megtöltöm a dagadót, hústűvel (vagy fogpiszkálóval) összetűzöm a nyílást, sűtőedénybe teszem, olajat és 2 evőkanál vizet öntök alá és alufóliával letakarom.

Először nagyobb fokozaton (220 fokon) sütöm 5-10 percig, majd a tüzet 180 fokra mérsékelem. A saját levével locsolgatva kb. egy óráig sütöm. Amikor már megpuhult (hústűvel ellenőrzöm), a fóliát levéve 5-10 perc alatt kicsit a tetejét megpirítom.

Tálalás előtt a hústűket eltávolítom és éles késsel felszeletelve teszem tányérra. Sokféle köret illik hozzá.

Neked ajánljuk