Gombás-tejfölös tokány

Gombás-tejfölös tokány

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 30 dkg konzerv gomba
  • 4 dl tejföl
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 2 hagyma
  • 1 mk. bors
  • majoránna
  • borsikafű
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 ek. ételízesítő
  • olaj

Elkészítés:

A húst ujjnyi vastag csíkokra vágtam, megmostam és lecsepegtettem.

A hagymát lereszeltem, és olajon üvegesre pároltam. Rátettem a pirospaprikát, hozzáadtam a húst és a gombát, ízesítettem borssal, majoránnával, borsikafűvel és ételízesítővel. Annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje a húst. Lassú tűzön puhára pároltam.

Közben elkészítettem a tejfölös habarást. Ráöntöttem a húsra, jól összeforraltam, és már kész is volt.

Köretnek galuskát készítettem hozzá.

Hasonló receptek