Gombás-tárkonyos aprólékleves

Gombás-tárkonyos aprólékleves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 15 dkg zúza
  • 15 dkg szív
  • 10 dkg máj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gomba
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál vágott friss tárkonylevél
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A belsőségeket megmossuk, letisztogatjuk és összedaraboljuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, a hagymát finomra, a répát karikákra, a gombát kockákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, rátesszük a zúzát és a szívet. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és kevés víz aláöntésével lefedve pároljuk. Ha a víz elpárolgott, pótoljuk. Amikor a zúza majdnem puha, beletesszük a sárgarépát, a májat, a tárkonyt és összepirítjuk. Felengedjük 1 liter vízzel, amikor forr, beletesszük a gombát. Az elkészült levesbe a tejfölt is belekeverjük, még egyszer összeforraljuk.

Neked ajánljuk