Gombás tál

Gombás tál

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • barna csiperkegomba
  • szürke tölcsérgomba (szárított, fűszernek)
  • zöld magozott olajbogyó
  • natúr juhsajt
  • olívaolaj
  • póréhagyma
  • lilahagyma
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió

Elkészítés:

Elkészítés:

A gombát szalvétával megtörölgetjük, majd nagyobb darabokra vágjuk. Szeleteljük fel a póréhagymát és a lilahagymát, majd vágjuk félbe az olajbogyókat!

Forró serpenyőbe olívaolajat öntünk, majd 5 csavarásnyi friss őrölt borsot, késhegynyi őrölt szerecsendiót adunk hozzá. Ezután a mozsárban porrá őrölt, kis mennyiségű, szárított tölcsérgombát is belerakjuk. Pirítsuk 1-2 percig a fűszereket, hogy intenzívebb legyen az illatuk, majd tegyük bele a gombát! Körülbelül 7-8 percig pirítjuk.

Ha ezzel kész vagyunk, adjuk hozzá a lila- és póréhagymát, majd az olajbogyókat is! Készre pároljuk. Az ételünk akkor van kész, amikor a hagymák már kicsit megfonnyadtak, de még ropogósak. Ezután félreteszem, megszórom natúr juhsajttal.

Hasonló receptek