Gombás sertésragu pirított tésztával

Gombás sertésragu pirított tésztával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg konzerv gomba
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 szem paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 dl száraz bor
  • 1 mk. liszt
  • 1 mk. pirospaprika
  • 1 mk. őrölt színes bors

A tésztához:

  • 50 dkg apró száraz csőtészta
  • 2 ek. olaj

Elkészítés:

Kis olajon lesütöm a szalonnakockákat, vele megdinsztelem a kockázott vöröshagymát, fokhagymát.

A csíkozott húst színtelenre sütöm benne és sózom, borsozom, pirospaprikázom.

Mehet rá a szeletelt paradicsom, paprika és kis borral felöntve párolom, fedő alatt, kis lángon.

Mikor puha a hús, akkor a gombával összefőzöm a ragut.

Kikeverem a lisztet, tejfölt, kis vízzel higítva és behabarom a szaftját, majd átforralva készen is van.

A tésztához olajon kissé megpirítom a tésztát 5-6 perc alatt, utána 9 dl forró vízben megfőzöm és tálalom vele a ragut.

Neked ajánljuk