Gombás rizseshús

Gombás rizseshús

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés lapocka
  • 20 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 bögre rizs
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • bors
  • 1 evőkanál mangalica zsír vagy olíva olaj
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • majoránna

Elkészítés:

A húst kockára vágjuk, a vöröshagymát apró kockára aprítjuk, a gombát felszeleteljük, a petrezselyem zöldjét is szép apróra vágjuk.

A mangalica zsírban megdinszteljük a hagymát, megszórjuk csipet sóval, hogy könnyebben szétfőjön az ételben a hagyma, majd rátesszük a kockára vágott húst, fehéredésig pároljuk, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, lassú tűzön félpuhára főzzük, majd hozzá adjuk a megmosott rizst, a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, a szeletelt gombát és 2 bögre vizet.

Készre főzzük, a végén meghintjük a petrezselyem zölddel. Megkóstoljuk, ha kell, után ízesítjük, lefedve kicsit állni hagyjuk, hogy a rizs dagadjon, mert így lesz pörgős.

Neked ajánljuk