Gombás pulykaraguval töltött sült burgonya

Gombás pulykaraguval töltött sült burgonya

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db nagy burgonya
  • 30 dkg pulykamell
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg póréhagyma
  • 24 dkg gomba (vagy 1 kis doboz gomba konzerv)
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 0,5 dl olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl húsleves (kockából)
  • 2 mandarin
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál durvára vágott petrezselyem vagy snidling

Elkészítés:

A burgonyát alaposan megsikáljuk, és sós vízben 30 percig főzzük.

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A megmosott húst leszárítjuk és kis darabokra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra aprítjuk és kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük az összevágott húst és a fél karikákra vágott pórét. 2-3 perc alatt összepirítjuk. Hozzáadjuk a kis szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és 3-4 perc alatt összepirítjuk. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd ráöntjük az alaplevet és a tejszínt. Összeforraljuk, megszórjuk a petrezselyemmel vagy a snidlinggel, és levesszük a tűzről.

A mandarint megtisztítjuk, gerezdekre bontjuk.

A főtt burgonyákat kettévágjuk, kis mélyedést vájunk bele, talpat vágunk az aljára, hogy ne billegjen, és sütőtálba helyezzük. Rákanalazzuk a húsos ragut, a 1-2 mandarint, a tetejére reszelt sajtot szórunk, és 200 fokosra előmelegített sütőben 10-15 percen át sütjük. Amikor szép piros, kivesszük a sütőből, és tálaljuk.

Neked ajánljuk