Gombás húsos palacsinta

Gombás húsos palacsinta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 30 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 kisdoboz tejföl
  • bors
  • fűszerpaprika
  • majoránna

A palacsintához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 4 dl tej
  • 3 dl szódavíz
  • csipet só
  • 1 tk. majoránna
  • 1 ek. olaj

Elkészítés:

A hagymát, paprikát, paradicsomot felkockázom, a gombát vékony szeletekre vágom. Kicsi olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a paprikát, paradicsomot, és zsírjára sütöm, közben sózom, borsozom, majorannát, fűszerpaprikát teszek rá. A gombát hozzáadom, és ha elfőtt a leve, hozzáöntöm a darát húst is.

Megpirítom a húst, és felöntöm vízzel. Több vízzel főzöm, mint egy átlag pörköltet, hogy több szaftja legyen majd. A palacsintához a hozzávalókat összekavarom, közepes vastagságú palacsintákat sütök, és megtöltöm a hússal.

Egy tepsi vagy jénai alját picit kiolajozom, és egymás mellé helyezem a megtöltött palacsintákat.

A gombás hús megmaradt szaftját összekavarom a tejföllel, és a felét ráöntöm a palacsintákra. Berakom a sütőbe barnulásig. Tálaláskor a szaft másik felét öntöm a palacsintákra.

Cikk alatti banner

Neked ajánljuk