Gombás-burgonyagombóc leves

Gombás-burgonyagombóc leves

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 20 dkg erdei gomba
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejföl

A burgonyagombóchoz:

  • 30 dkg burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 5 dkg zsír
  • őrölt bors
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzöm. Miután megfőtt, áttöröm, hagyom kihűlni, majd liszttel, tojással, zsírral, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval jól összedolgozom és megvizezett tenyérrel gombócokat formázok belőle.

A kockákra vágott szalonnát megpirítom, a pörcöt benne hagyom, majd a felaprított vöröshagymát megdinsztelem rajta. Megszórom a fűszerpaprikával és 1 dl vizet öntök hozzá, majd összeforralom.

Ezután a kockákra vágott zöldségeket a paprikás lében félig puhára főzöm. Hozzáadom a karikákra vágott kolbászt, majd a szeletelt gombát. Sóval, borssal, szerecsendió-reszelékkel.

Felaprított petrezselyemmel tálalom.

Hasonló receptek