Gombafejek zöldséges rizzsel töltve

Gombafejek zöldséges rizzsel töltve

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 csiperkegomba
  • 8 teáskanál tejföl
  • 4 dl forró víz
  • 2 dl rizs
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5-10 dkg füstölt szalonna /pl. kockázott bacon/
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 tojás
  • kaliforniai paprika
  • vajbab, zöldbab vagy lóbab
  • bors

Elkészítés:

A megtisztított gomba tönkjeit eltávolítom. Kis zsiradékon a rizst addig pirítom, míg üveges nem lesz. Ezután forró vizet öntök hozzá, megsózom és a zöldségeket hozzáadom, végül puhára párolom. Eközben együtt pirítom a felvágott vöröshagymát, a gömbatönköket és a szalonnát. Ha a rizs párlása kész, hozzáöntöm a szalonnás-gombás keveréket, majd összeállítom nyers tojással.

Egy kikent hőálló tálba helyezzük a gombafejeket szép sorban, meglocsolom egy kis citrommal, végül megtömöm a zöldséges rizzsel. Ezután mindegyik gombát megkenek 1 teáskanálnyi tejföllel, majd szórok rá egy kis reszelt sajtot. Aláöntöm egy kevés fehérborral, végül leveszem az alufóliát és rápirítom a sajtot.

Önálló ételként leveles salátával, vagy köretként is tálalhatjuk pl. roston sült, natúr rántott hús mellé.

Tálalható önállóan leveles saláta mellett vagy köretként, például roston sült, rántott vagy natúr húsok mellett.

Neked ajánljuk